در این دیدار، معظم له با اشاره به کلام مبارک امیرالمومنین علیه السلام که: فَإِنَّ اللَّهَ تَعَالَی یُسَائِلُکُمْ مَعْشَرَ عِبَادِهِ عَنِ الصَّغِیرَةِ مِنْ أَعْمَالِکُمْ وَ الْکَبِیرَةِ وَ الظَّاهِرَةِ وَ الْمَسْتُورَةِ توجه به مرکز خدمت و قدرتی که در دست مدیران رسانه است را مورد تاکید قرار داده و فرمودند: مدیران رسانه و افرادی که در آن مشغول خدمتاند ابتدا باید بدانند چه فرصت عظیم و مهمی در اختیار آنان قرار گرفته است و در قیامت در برابر این مسئولیت خطیر مورد پرسش و پاسخ الهی قرار دارند.
آیت الله العظمی کریمی جهرمی با اشاره به گستردگی فعالیت رسانه در دنیای امروز فرمودند: نکته بعدی در این راه آن است که استفاده از این فرصت، نیازمند یک برنامهریزی دقیق و نگاهی جامع به مسائل و مشکلات مردم خصوصا نسل جوان است. صدا و سیما یک مدرسه علمی و فکری است که با افکار و اعتقادات مردم در ارتباط مستقیم است؛ پس باید کوشید که قدرت اعتقادی و علمی جوانان و مردم بالا رود و خدای ناکرده در این مسیر با افکار و اعتقادات آنان، بازی نشود.
فقیه عالیقدر، تبیین این مطالب را به عهده ی افراد سالم و صالح از نظر اعتقادی دانستند و فرمودند: مدرّسین این مدرسه هم باید انسانهای آگاه، متعهّد و عالم باشند تا بتوانند با افکار صحیح و بیان درست مردم را از نظر فکری و عقیدتی رشد دهند.
معظم له بر لزوم دقت در انتخاب افراد صالح به عنوان مدیران این سازمان تاکید کردند و فرمودند: صدا و سیما یک فضای عمومی و متعلق به همه مردم است و جای تسویه حساب شخصی و گروهی نیست. بکوشیم از ابتدای امر افرادی را به این مناصب برگزینیم که از نظر اخلاق و دیانت و شناخت مصالح جامعه در رتبه ی قابل قبولی باشند و از این منصب برای از بین بردن رقیب و مخالف خود استفاده نکنند.
آیت الله العظمی کریمی جهرمی سپس با بیان این نکته که اخلاق را با برنامه هایمان در جامعه گسترش دهیم فرمودند: برنامه هایی که تهیه می شود باید بر مدار اخلاق اسلامی باشد. گاهی اوقات برنامه هایی پخش می شود که دو یا چند فرد مسلمان با بی ادبی یکدیگر را خطاب قرار می دهند یا قرار است که آبروی هم را ببرند و اسرار طرف مقابل خود را برای مردم بیان کنند! باید از پخش چنین برنامه هایی جلوگیری گردد. این برنامه ها ادب جامعه را به هم میریزد و مردم و جوانان نسبت به یکدیگر هتاک و متجرّی میگردند.
معظم له با بیان این که صرف لباس روحانیت دلیل بر جواز استفاده از افراد به عنوان کارشناس در رسانه نیست فرمودند: وظیفه شما آن است که در انتخاب سخنرانان دقت بیشتری نمایید. گاهی افرادی در لباس روحانیت به عنوان سخنران مذهبی در تلویزیون می آیند که اهل خطابه و دارای عناوین محترمند اما مطالب سطح پایین و سست بیان می کنند. وقت مردم را به گفتن خواب یا حرف های نسنجیده می گیرند و گاهی حتی با کمال تاسف تعریض به اهل بیت علیهم السلام، احکام الهی یا تاریخ پرافتخار شیعه و اسلام در سخنان این افراد می باشد اما بازهم از تلویزیون برنامه ی آنان پخش می شود.
ایشان دقت نظر در انتخاب افراد برای حضور در صدا و سیما را مهم دانسته و فرمودند: کارشناس مذهبی نباید به صرف عنوان باشد بلکه در عمل باید عالم به موضوع محل بحث، عالم به زمان و با تقوا باشد و در میان بزرگان روحانیت مشهور به حُسن سابقه باشد. گاهی در برنامه ای با یک جمله برای تعدادی از جوانان شبهه ایجاد می شود و بالاتر از آن، فردی که هدایت بحث با اوست، آنقدر مسیر را اشتباه رفته که حتی در میان صحبت با اهل بیت پیامبر علیهم السلام هم شوخی می کند و مقام آنان را در اذهان مردم پایین می آورد که باید با نظارت مداوم از حضور چنین افرادی جلوگیری نمود.
آیت الله العظمی کریمی جهرمی در پایان بیانات خود، برای مدیرکل جدید صدا و سیمای مرکز قم آرزوی موفقیت و تایید الهی نمودند. در ابتدای دیدار آقای دکتر پهلوانیان مدیر صدا و سیمای مرکز قم در سخنانی به تشریح برنامه های این مرکز پرداخت.
نظر شما